بر اساس آخرین آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران ، طی چهارماهه اول سالجاری حجم مبادلات تجاری بین ایران و عمان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱۶ درصد رشد داشته است. سازمان توسعه تجارت نیز حجم مبادلات تجاری بین ایران و عمان را طی این مدت 537 میلیون دلار اعلام کرد که نسبت به مدت مشابه در سال قبل 116 درصد رشد داشته است.
محسن ضرابی در گفتگو با پایگاه خبری اگزیم نیوز ضمن اعلام اینکه هیچ تحریمی نتوانسته بر مبادلات تجاری ایران تاثیر منفی وارد کند اعلام کرد: افزایش قابل توجه مبادلات تجاری دو کشور نشان می دهد روند رو به رشد مبادلات تجاری بین ایران و عمان کماکان ادامه دارد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان افزود: طی توافقات انجام شده بزودی کشتی های ایرانی می توانند با بهره مندی از یک بندر اختصاصی در این کشور، علاوه بر بالا بردن سرعت حمل و نقل، از امتیاز کاهش هزینه مبادلات تجاری خصوصا در حوزه محصولات کشاورزی،سبزیجات و میوه بهره مند گردند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عمان از جلسه گفتگو میان اتاق های بازرگانی و سفیر عمان بعنوان یک راهکار موثر در تقویت فعالیت های اقتصادی یاد کرد و گفت: رابطه مستقیمی میان عملکرد وزارت خارجه و ارتقا کیفی مناسبات تجاری دو کشور ایران و عمان وجود دارد و نقش وزارت خارجه در گسترش تعاملات تجاری غیر قابل انکار است؛ خوشبختانه وزارت خارجه با اتاق ایران و عمان در طی این سالها همکاری خوبی داشته است و سفیران دو کشور و معاونتهای مختلف این وزارتخانه به فعالان بخش خصوصی در شناسایی ظرفیت ها و معرفی راهکارهای عبور از موانع اقتصادی در این کشور کمک شایانی کردند.
ضرابی افزود: عمان برای همکاری با ایران برنامههای استراتژیک بلند مدتی را در نظر دارد و به همین دلیل با ثبات عمل میکنند.
وی در پاسخ به این سوال که تحریم های آمریکا تا چه اندازه بر مبادلات بانکی ایران و عمان تاثیر گذاشته است، گفت: تا این لحظه مشکلی در این رابطه وجود نداشته و فعالان اقتصادی مشکلی در این رابطه نداشته اند؛ هرچند ممکن است بانکها و بخش خصوصی این کشور با احتیاط بیشتری عمل کنند اما مقامات عمانی در اظهارنظرهای رسمی خود بر توسعه همکاریهای فی مابین تاکید کردند و به صراحت اعلام کردند که تحریم ها تاثیری بر مناسبات اقتصادی کشور نخواهد داشت.
ضرابی گفت: با گفتگو های انجام شده تلاش می کنیم خطوط کشترانی فعال بین دوکشور را افزایش داده و پایانه های صادراتی بیشتری را در کشور راه اندازی کند.
به گفته رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان توسعه زیر ساختهای حمل و نقل دریایی و هوایی، سهولت صدور ویزا برای اتباع ایرانی در فرودگاه مسقط، استقبال عمان از سرمایه گذاران ایرانی، افزایش جمعیت ایرانی های مقیم در کشور مذکور و تاکید رهبران عالی دو کشور جهت توسعه و ارتقای سطح روابط اقتصادی، از مهم ترین دلایل رشد حجم روابط تجاری میان دو کشور است.
نظر شما